Högkostnadsskydd vid internetbehandling

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om hur högkostnadsskyddet fungerar när du går i internetbehandling hos oss. 

Hur får jag stämplar i högkostnadskortet för mina inbetalningar?

Ta med dig alla kvitton (om du betalar med internetbank så skriv ut kvitton på att du betalat) och ditt högkostnadskort till kassan på valfri vårdmottagning, exempelvis en vårdcentral, så stämplar de där.

Jag har kommit över gränsen för frikort under behandlingens gång - vad gör jag nu?

Ta med dig alla kvitton (om du betalar med internetbank så skriv ut kvitton på att du betalat) och uppsök kassan på valfri vårdmottagning, exempelvis en vårdcentral. Skulle du först behöva en sammanställning av dina betalda fakturor kan du beställa en från patientavgiftsenheten. Telefonnumret dit är 08-123 360 30.

Om du går i internetbehandling på Internetpsykiatri, ring 0722 - 34 19 07 (Internetpsykiatris kassa). Går du i internetbehandling på OCD-programmet, ring 08 - 585 866 21 (OCD-programmets kassa). Meddela att du har frikort (uppge frikortsnummer) för att undvika vidare fakturering.

Vart ska jag vända mig med frågor rörande fakturorna?

Om du har fått fakturor som du inte ska betala (till exempel efter en avbruten behandling), ring oss. För andra frågor, ring respektive mottagnings kassa.

Telefon Internetpsykiatris kassa

Telefon OCD-programmets kassa